Plasma Behandelingen

Rimpels verminderen

Wat zijn rimpels?

Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid.  Wanneer de huid tussen twee vingers zeer licht wordt aangespannen verdwijnen deze rimpels. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. De derde soort rimpels zijn de fronsrimpels. Deze ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren. Dit noemen we ook wel mimiek rimpels.

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming. Suikers eten en roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Rimpels verminderen

Er zijn verschillende methodes om rimpels te verminderen. Eén van deze methodes is de Fibroblast Plasma techniek. Door een plasmatische flits laten we de huid naast de rimpel krimpen, waardoor de rimpel zelf minder diep wordt. Bij elk flitsje ontstaat een bruin puntje. Deze puntjes worden, afhankelijk van het te behandelen gebied, strategisch geplaatst waardoor de huid direct zichtbaar krimpt en de overtollige huid wordt gelift. De pen raakt de huid dus niet aan en de huid blijft gesloten. Er is dus geen open wond, wat het risico vermindert op bijwerkingen zoals, infecties en littekens. Het genezingsproces is dan ook aanzienlijk korter dan bij een traditionele ooglifting.

Tevens worden in de diepere huidlaag (lederhuid) de fibroblasten geactiveerd om nieuw collageen en elastine aan te maken.  Deze methode heeft een korte hersteltijd, er wordt niet gesneden, dus geen littekens en hechtingen. De bruine puntjes worden kleine korstjes, die er na een aantal dagen vanzelf afvallen en  kan de huid een aantal dagen gezwollen zijn. Dit is een normaal verschijnsel.

De volgende rimpels kunnen met deze techniek worden behandeld:

  • Voorhoofd rimpels
  • Fronslijnen mimiek rimpel
  • Rokerslijntjes
  • Mondrimpeltjes
  • Kraaienpootjes
  • Neus lippenplooi mimiek rimpel
  • Facelift kaaklijn

Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft hangt helemaal van de huid en de mimiek af. Rimpels door mimiek (frons/voorhoofd) zullen eerder weer zichtbaar zijn of hebben meerdere behandelingen nodig voor het juiste eindresultaat , dan rimpels door huidverslapping. Het effect is langdurig na 1 behandeling is het resultaat soms al zeer goed zichtbaar.  Daarnaast heeft de behandeling ook nog een doorwerkend effect. Omdat de fibroblasten geactiveerd zijn en dus ook weer collageen aanmaken, werkt dit nog 6-8 weken door in de huid en is het optimale resultaat dan ook pas zichtbaar.
Bij extreem overhangende huid of vet zullen, ofwel meer behandelingen nodig zijn deze zullen na 12 weken worden uitgevoerd.

Rokerslijntjes
Verwijderen van Fibroom, steelwratjes en moeder-/ ouderdomsvlekken (xanthelasma)

Ooglidcorrectie met Plasma

Vindt u een cosmetische operatie van een ooglidcorrectie riskant of te duur, maak dan nu kennis met de Plasma Lift Ooglidcorrectie behandeling. Deze nieuwe revolutionaire non-chirurgische behandeling is zeer effectief en een super alternatief voor plastische chirurgie.

Wat is het voor behandeling?

De Plasma lift behandeling is een nieuwe innovatieve techniek om ogen te liften zonder in de huid te hoeven snijden of hechten. Het verwijdert rimpels, plooien, huidzakken en overtollige huid rondom de ogen.

De huid rondom de ogen zal in de loop van een mensenleven verslappen. Dit begint bij de een wat sneller als bij de ander. De Medical Fibroblast Plasmatechniek kan de huid rondom de ogen verstrakken en geeft soms direct blijvend resultaat het kan ook zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

De behandeling is veilig en geschikt voor iedere huidtype, is betaalbaar en er komen geen mesjes, naalden en bloed aan te pas. Een korte hersteltijd van ca. 10 dagen. Geen hechtingen, dus geen littekens! Let op de eerste dagen zijn je ogen gezwollen en kunnen gaan tranen dit is een normaal proces.

Heb je last van een vermoeide blik en overtollige huid boven je ogen of last van wallen, maar zie je op tegen een operatie, botox of fillers?
Met een ooglidcorrectie zonder snijden is dit probleem binnen no time opgelost.

Ooglidcorrectie boven

Ooglift

Overtollige huid van de oogleden zorgt voor een vermoeid uiterlijk en kan soms zwaar aanvoelen. Dit kan verschillende klachten veroorzaken, zoals tranende ogen, hoofdpijn of minder goed zicht. Ook is het soms lastig om oogmake- up aan te brengen. Met een Plasma lift Ooglidcorrectie wordt de overtollige huid verstrakt en Krijgt u weer een frissere blik.

Ooglid beneden (wallen en kringen)

Donkere kringen en/of wallen onder de ogen kunnen met een Plasmalift grotendeels verminderd worden.